Babybæring


Babyer er dybt afhængige af deres primære omsorgspersoner. Derfor er de naturligvis nødt til at være tætte på dem. Fra din babys synsvinkel er det farligt når du eller din partner ikke er tætte på. Er det så underligt, at babybæring stort set er det eneste, der gør baby tilfreds?

Book bærevejledning her.

Tryg baby = ro til mor

Hvad er babybæring?

Du kan vælge at bære din baby på mange måder. Der er mange som blot får lange arme og bliver frustrerede over ikke at kunne få hænderne frie. 
Men du kunne også vælge at bære din baby som rigtig mange kulturer stadig gør og som vi også har gjort i fortiden: støttet af et bæreredskab.

Der findes en del forskellige bæreredskaber. Og der er forsket i hvad der er ergonomisk bedst for dig og mest sikkert for baby.

Nogle af de redskaber du kan vælge imellem er strækvikle, fastvikle, vikletai, bæresele og omnuhibu (kort omnu – se mere i LovelyWrapping ordbogen). Alle de bæreredskaber der findes på markedet skal dog anvendes korret for at være sikre og for at støtte din krop bedst muligt, ellers risikerer du bare at få ondt i kroppen, eller at baby enten bliver utilpas, kan falde ud eller ligefrem ikke kan få vejret.
Sørg derfor altid for at få kyndig vejledning i brugen af netop det bæreresdskab du beslutter dig for a bruge.

Hvilke fordele har babybæring?

Babybæring giver dig frie hænder.

Som du nok har regnet ud er en kæmpe fordel at du få hænderne frie til fx at tage dig af madlavning, opvask, anden rengøring, tøjvask, mm. og dermed også slipper for at få “lange” arme.

Babybæring giver baby tryghed.

En anden kæmpe fordel er, at baby får den tryghed og varme hn har brug for. Når baby er viklet ind til din mave, kan dufte dig, mærke din puls, din krop og dine bevægelser, bliver hn beroliget. Du er der. Babys hjem og kilde til næring, sikkerhed, trøst og kærlighed. 

Babybæring styrker jeres tilknytning.

Når du har baby så tæt på, mærker du ofte nemmere og hurtigere hvad baby har brug for. Det udløser også oxytocin i jer begge – så I kan blive mere forelskede i hinanden – og det er netop med til at knytte jer tæt sammen.

Babybæring støtter babys motoriske udvikling.

Derudover støtter du babys motoriske udvikling ved at bære fremfor at bruge barnevognen. Når du bevæger dig i yderstillinger aktiveres babys muskler nemlig til kontrabevægelse, pga. tyngdekraftens påvirkning i den stilling.

Babybæring er god træning for dig som bærer.

Endnu en fordel for dig er, at du kan få trænet din krop op igen efter fødslen, på en praktisk og skøn måde. Ved at  bære baby fra fødslen af, er babys vægtstigning den perfekte belastnings øgning for dig, så du bliver stærkere i takt med at baby bliver tungere. Og fordi du bærer med kroppen, fremfor med armene, er det din kropskerne, der trænes mest. Desuden kan du sagtens danse og dyrke andre lette motionsformer mens du bærer i redskab (se mere under Mor-baby-motion).

Babybæring er hyggelig.

Det er noget af det mest hyggelige at holde baby. Og det bliver kun bedre, når man ikke bliver bundet til en stol/sofa/seng/lignende imens. Det at kunne gå en tur, med baby trygt puttet ind mod maven, er så hyggeligt, at selv udenforstående kommenterer på det. “Det ser godt nok hyggeligt ud!” Er noget man ofte hører, når man er ude omkring med baby i viklen.

Babybæring er ikke kun for dig.

Alle fordelene gælder selvfølgelig også for din partner og eventuelle bedsteforældre, onkler og tanter, mfl. Din partner kan måske ikke tilbyde brystet, men h*n kan jo sagtens bære baby. På den måde kan din partner høste fordelene beskrevet ovenover, mens du kan få dig et hvil og baby fortsat er tryg. 
Tænk så kan du tage dig en lur eller et bad, mens din partner og baby hygger! ♡

Kunne du tænke dig at bære din baby, men ved ikke hvordan?

Kalder det på dig at lære at bære baby? Men vil du gerne undgå at skulle bruge time op og ned på at se millioner af videoer, bøger og hjemmesider igennem, for at finde det rigtige bæreredskab til jer og lære hvordan det skal bruges?
Så er der heldigvis hjælp at hente.
Med LovelyWrapping bærevejledning får du hjælp til begge dele. Skulle du ikke kunne vente på at vi kan tale sammen om hvilket bæreredskab, der er bedst til jeres behov, kan du kigge i min LovelyWrapping guide her.
Og hvis du nu skulle bo for langt væk fra mig, findes der også mange andre bærekonsulenter i Danmark.

Små trætte fødder hviler, mens vi er på storbyferie

Vi leger "far, mor og baby"

Vi går lange ture

Vi er tætte og griner sammen

Vi kører bus

På grund af Covid-19 og de nuværende restriktioner, tilbyder jeg lige nu alle mine ydelser kun på virtuel basis. Det vil sige via opkald, e-mail, sms og video-chat.

Varer kan du fortsat købe ved at skrive til mig. Al betaling skal ske enten via MobilePay eller Paypal.

Velkommen til smukke!

Ringslynge

Mit navn er Liljesofie og jeg er Birthkeeper. Min mission er at støtte dig i at få den graviditet, fødsel og barselstid du drømmer om, ved at lære dig om dine muligheder, holde dit space og være dér for dig.