Babysprog


Babyer kan ikke tale fra start. Men de kan godt gøre sig forståelig overfor deres omverden. Det handler om at lære babyers kommunikationsformer at kende – deres babysprog og babytegn.


Book babysprog undervisning her.

Babysprog gør jeres liv nemmere

Hvad er babysprog?

Når jeg siger “babysprog” taler jeg om både de nyfødtes lyde og kropssprog, samt småbørnenes evne for at kommunikere med babytegn fra 7-11 mdrs alderen.

Nyfødte bruger ifølge Priscilla Dunstan nogle typiske lyd-mønstre for at give udtryk for deres basale behov. På samme måde er det generelt kendt blandt sundhedspersonale og erfarne mødre, at der findes nogle generelle signaler for sult hos nyfødte. 
Det kendes også fra EC-verdenen, at nyfødte og babyer med kroppen fortæller hvornår de skal på toilettet.
Men disse signaler forandres igennem barnets udvikling, så de er kendt for ikke at være konstante. Og det kan man også sige om den nyfødtes andre signaler og lyd-mønster. De forandres med tiden.

Derfor er det super også at kende til babytegn. Menneskers motoriske udvikling tillader ikke at vi kan tale fra start. Men fra 7-11 mdrs. alderen tillader vores hænders motorik at vi laver fagter.

Min søn Thor peger op hvor gyngen er sat fast i træet. På højre billede laver han babytegnet for træ.

Dette kan man udnytte ved at benytte sig af babytegn, som er simple fagter, som småbørn kan bruge for at gøre sig forstået indtil de kan tale.

Et meget simpelt eksempel er at trække på skuldrene med begge håndflader vendt opad = “ved ikke”/ “hvor er…”. 
Et andet simpelt eksempel, som vi alle kender er at vinke farvel og goddag. Disse fagter/tegn bruger de fleste forældre uden at tænke over at det er babytegn.

Men der findes mange flere tegn. Både for madvarer, dyr, farver, beklædningsgenstande, legesager, osv.

Hvad får jeg ud af at lære om babysprog?

Med babysprog og babytegn får du muligheden for at forstå og kommunikere med din baby langt tidligere end sproget tillader. 

Du vil kunne aflæse din nyfødtes behov langt før h*n bliver meget utilfreds og vil kunne undgå langt de fleste episoder med voldsomt meget gråd.

Det giver en hverdag uden unødvendige frustrationer og med mere glæde og energi for hele familien. 
Med overskud på energi kontoen bliver det så igen nemmere at være klar til at aflæse baby i god tid og forebygge unødig gråd og frustration. Det skaber en positiv spiral for jer.

Hvad får baby ud af at vi kan babysprog?

Din baby får sine behov dækket hurtigere når du behersker babysprog. Det skaber mere ro og tryghed. Baby vil føle sig generelt bedre tilpas og kunne fokusere sin energi på at vokse og lære.

Når hn er blevet lidt ældre får hn muligheden for at kommunikere med dig gennem babytegn, så du, resten af jeres familie og andre din baby omgås med, kan forstå din babys behov og ønsker.

Babyer oplever og lærer en masse hver dag og er nysgerrige så det batter. Alt det vil de gerne fortælle om og de er vilde efter at kommunikere, også for at skabe kontakt til deres omsorgspersoner. 

Forskning har desuden vist følgende fordele ved brugen af babytegn:

  • Det styrker børnenes talesprog

  • Det skaber mere kommunikation og bedre kontakt mellem dig og baby

  • Det giver barnet større selvtillid

  • Det giver færre frustrationer for jer begge

  • Det styrker sprogudviklingen

  • Det giver barnet en højere IQ i omkring 8 års alderen

Vil du gerne have hjælp til at lære babysprog?

Hvis det kalder på dig at lære babysprog og babytegn, så hold dig ikke tilbage med at kontakte mig. Jeg vil vældig gerne hjælpe dig med det.

Jeg vil med  glæde hjælpe jer i gang med de nyfødtes kropssprog og lydsignaler. Desuden er jeg uddannet BabySigning instruktør, så jeg kan lære jer at bruge babytegn. Se mere om hvad jeg kan tilbyde af hjælp under TalkingBaby ydelser her.

På grund af Covid-19 og de nuværende restriktioner, tilbyder jeg lige nu alle mine ydelser kun på virtuel basis. Det vil sige via opkald, e-mail, sms og video-chat.

Varer kan du fortsat købe ved at skrive til mig. Al betaling skal ske enten via MobilePay eller Paypal.

Velkommen til smukke!

Ringslynge

Mit navn er Liljesofie og jeg er Birthkeeper. Min mission er at støtte dig i at få den graviditet, fødsel og barselstid du drømmer om, ved at lære dig om dine muligheder, holde dit space og være dér for dig.