Birthkeeping


Birthkeeper kunne oversættes til fødselsvogter – men det ord indeholder ikke de rette associationer. Birthkeeping er nemlig meget andet og mere end blot at vogte over den fødendes space.
Måske du har hørt om en doula før? En doula og en birthkeeper minder meget om hinanden.

Book fødselsforberedelse her, og gravid- & postpartum doulastøtte, samt Birthkeeping service her.

Hvad er en Birthkeeper?

Er det ikke bare et fancy ord for doula eller fødselshjælper?

En fødselshjælper støtter og hjælper en fødende kvinde under selve fødslen. Din partner, en ven eller et familiemedlem kan være din fødselshjælper, men også en doula, birthkeeper, eller sundhedspersonale kan agere som så.

Ordet doula stammer fra det græske og betyder “kvindens tjener” groft oversat. Doulaens rolle er at assistere kvinder igennem fødselsprocessen. Denne praksis har eksisteret i mange århundreder og bliver mere og mere populær igen i vores moderne tid. Statistikker fortsætter med at vise store fordele ved at have en doulas støtte. Både før, under og efter fødslen giver doulaen emotionel, fysisk og spirituel støtte og informationer.
Doulaer er i reglen uddannet og har oftest også selv prøvet at føde.

Ok, men hvad er så en Birthkeeper?

Ordet birthkeeper, som den afdøde Jeannine Parvati Baker fandt på, henviser til en person, som gør alt det en doula gør, og hvad vigtigere er meget mere til. 
Det mere, er at opmuntre kvinderne til at kende deres rettigheder og styrke og selvstændiggøre dem selv med viden. Alt sammen for at sikre, at vi som kvinder tager ansvar for, at hilse vores børn så blidt og kraftfuldt velkommen i denne verden som muligt.

Selvom sundhedssektoren byder på mange fordele i vores verden, er det ikke meningen at en fødsel skal anses for at være en form for nødstilfælde, som kræver indlæggelse og en behandling, der minder om den ved et sygdomsforløb.

Langt de fleste fødsler kræver ikke medicinsk hjælp. Men det er selvfølgelig altid op til moderen selv, om hun foretrækker at være på hospitalet under fødslen, bare hvis nu hun skulle få brug for det ene eller det andet.

Som doulaer støtter vi kvinder i deres ret til at vælge præcis hvor og hvordan de ønsker at føde. Ved at vælge titlen som birthkeeper, er det vores højeste prioritet, at sikre at kvinder er informeret om deres ansvar overfor deres børn, omgivelser og Moder Jord og stole på deres medfødte evne til at føde naturligt, hvor det er muligt.

Doula effekten

At have kontinuerlig støtte under hele fødslen har positiv indflydelse på fødslens forløb og udkom, især når det er doulastøtte.

Det viste et review af 16 studier fra 2017 med 15.000 deltagere.

Den kontinuerlige støtte under fødslen har ifølge dette review følgende effekt:

*Mindsker risikoen for kejserfødsel med 25 % (39 % med en doula)

*Mindsker risikoen for at være skuffet over fødselsoplevelsen med 31 % (med doula eller anden støtte fx partner, ingen forskel her)

*Øger sandsynligheden for spontan vaginal fødsel med 8 % (15% med doula)

*Mindsker behovet for medicinsk smertelindring med 10 %

*Mindsker risikoen for lav APGAR indenfor de første 5 minutter med 38%

*Gør fødslen i gennemsnit 41 minutter kortere

Disse tal stammer fra Evidence Based Birth.

Kan du mærke et behov for at have din egen Birthkeeper?

Jeg vil med glæde tilbyde dig min støtte og vejledning på din moderskabsrejse lige fra planlægningen af din graviditet og indtil baby og dig er blevet godt tilpasse med jeres nye tilværelse.
Du kan se hvad jeg tilbyder herunder:

NaturalBirth fødselsforberedelse 
EmpoweredMother Birthkeeping

Udover dette er jeg i gang med at bygge online fødselsforberedelse op, som inkluderer blandt andet Dancing for Birth trin du kan få stor glæde af under både din graviditet og fødsel.
Længere ud i fremtiden vil jeg så også opbygge online moderskabsforberedelse, som vil inkludere informationer om:

  • Amning

  • Babybæring

  • Elemination Communication (pottebrug fra fødslen) og moderne stofbleer

  • Søvn

  • Babysprog og babytegn

  • Mor-Baby-motion (fx bæretræning og mor-baby-yoga-leg)

Alle disse værktøjer har jeg også med når vi mødes 1-1 når du booker mig som din Birthkeeper.

⊕ Holistisk Følgeskab Nordsjælland ☯
♡ Gravidtet ❀ Fødsel ☼ Barsel ∞

Her får du blandt andet:
⋒ Individuel fødselsforberedelse med/uden Rebozo massage ⛥
🜁🜃 Ayurvedisk Bellybinding inkl. Womb Massage🜄🜂
☽ Moderkage forarbejdning med/uden Lotus fødsels ritual ☾
ᛒ Undervisning i babysprog, bæreteknikker, pottebrug fra nyfødt, stofblebrug, mm. ᛉ

På grund af Covid-19 og de skiftende restriktioner, tilbyder jeg lige nu alle mine ydelser også på virtuel basis. Det vil sige via opkald, e-mail, sms og video-chat. Vil du mødes ansigt til ansigt, forventer jeg at du har et gyldigt Coronapas (en negativ PCR test, max 3 døgn gammelt, eller at du har haft Corona tidligere fx).

Varer kan du købe ved at skrive til mig. Al betaling skal ske enten via bank overførsel, MobilePay eller Paypal.

Velkommen til smukke!

Ringslynge

Mit navn er Liljesofie og jeg er Birthkeeper. Min mission er at støtte dig i at få den graviditet, fødsel og barselstid du drømmer om, ved at lære dig om dine muligheder, holde dit space og være dér for dig.