Moderkagebrug


Moderkagen (placenta) har mange anvendelsesmuligheder, som fx Placenta indkapsling - så kan du spise din moderkage, plantning, eller den kan bruges til at lave et smukt og unikt Placenta kunstprint, som forestiller livets træ.


Book moderkage forarbejdning her.

Livstræet – den vidunderlige moderkage

Hvorfor dog bruge moderkagen?

Moderkagen kan anvendes på mange måder efter fødslen af din baby, for at støtte din healing, både fysisk og emotionelt.
Nogle af fordelene ved at konsumere din moderkage kunne være:

* Hurtigere hormon-rebalancering
* Øget energiniveau
* Øget mælkeproduktion
* Kortere helingsperiode
* Støtter livmoderen i at genfinde sin oprindelige tilstand fra før graviditeten
* Mindre blødning
* Positiv effekt på baby-blues, efterfødselsdepression og -angst

Hvad i al verden kan man bruge en moderkage til?

Man kan for eksempel konsumere den, lave kunstgenstande ud af den eller bruge den kosmetisk. Man kan også bruge den mere rituelt, hvis det er noget der kalder på én.
Konsumering kan foregå på følgende måder:

* Helt rå
* Stegt med grøntsager
* I en smoothie
* I små chokolader
* I cacao
* I bouillon
* I kapsler/piller (rå og tørret eller dampkogt og tørret)

I kosmetik kan den bruges i olier eller cremer for at tilføre stamceller til din hudpleje.

Og med kunsten er der stort set ingen grænser. Et par eksempler kunne være:

* Kunstprint med blod eller farver/pigment
* Tørret i en særlig facon
* Til fotokunst

Andre mødres erfaringer med at konsumere deres placenta i kapsler

“Efter min anden graviditet fik jeg en efterfødsels depression. Det var hårdt. Da jeg blev gravid tredje gang, begyndte jeg på noget research og fik talt med nogle venner, som sagde at placenta kapsler havde hjulpet dem med deres hormoner. Så jeg besluttede mig for at prøve det. På trods af det faktum, at efterfødselsperioden var langt mere stressende denne omgang.. Jeg fik ikke en efterfødsels depression, som jeg gjorde i anden omgang. Med nummer 4 havde jeg planlagt at gøre noget anderledes og plante moderkagen med et træ. Men jeg  fik nogle virkelig slemme amme-aversioner og besluttede derfor at få kapsler i stedet. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, fordi det hjalp mig enormt meget! Nu er det noget jeg anbefaler, fordi ved 2 ud af 4 babyer har jeg oplevet en kæmpe forskel.”

“Jeg konsumerede placenta kapsler med mine tvillinger. 1 hver dag. Jeg tror at de har hjulpet mig med at holde ud når jeg har været udmattet fordi jeg skulle tage mig af to nyfødte, min mælke produktion var god delvis pga placenta kapslerne og delvist pga den traditionelle indiske diæt rig på ghee, bælgfrugter, grøntsager og nødder. Jeg har fuldammet mine tvillinger hele det første år. Havde ingen tegn på efterfødsels depression på trods af at postpartum perioden var stressende pga at en af tvillingerne havde laringomalacia og skulle efterfølgende fodres gennem nasogastrisk rør og have iltkanyle.”

“Det var ikke kun mig selv, som konsumerede min moderkage via kapsler. Min mand arbejdede for et flyttefirma på det tidspunkt og fik en knæskade. Han kom hjem og tog uden at tøve en af mine placenta kapsler før han gik i seng. Han vågnede op den næste morgen uden smerter og var klar til at arbejde igen! Skørt, men han sværger på det. Stamceller hjælper virkelig ved skader og han elskede det. Jeg havde også en 2.grads rift i min vaginale kanal fra fødslen og et hæmatom på størrelse med en golf bold. Det helede fint og min efterfødselsblødning stoppede i uge 3. Det var fantastisk!”

“I consumed my placenta raw—and I’m convinced it worked wonders. I was hemorrhaging so I consumed two raw lobes. Then the next few days I had the lobes frozen and used one in a smoothie each day. It gave me energy and helped me with my moods. I was so worried about getting ppd because it happened with my sisters with their second child. So I wanted to try anything that could help prevent it! There was one day where I had forgotten to add it to my smoothie and my husband and I BOTH noticed a huge difference in my mood. I was super emotional and weepy. It dawned on us that I hadn’t had my daily dose of placenta and we immediately made another smoothie with it and within an hour we had noticed a major change in my mood and I was no longer weepy. I am convinced it helped prevent ppd for me, along with other benefits (energy and milk supply, restoring my iron, helped with hemorrhaging) etc.”

Men måske har du også et ønske om at ære moderkagen spirituelt?

En Lotus fødsel kunne være det helt rigtige for jer. Det er ikke bare navnet der lyder smukt, det er ritualet også. Kort forklaret lader man være med at klippe navlestrengen over.
Der ligger mere i det end som så, men her vil jeg blot kort tilbyde dig nogle fordele herved:

  • en blid og mindre indgribende overgang for baby fra livmoderen til verdenen.

  • mere blod og flere næringsstoffer fra moderkagen til baby.

  • et spirituelt ritual for at ære det delte liv mellem moderkagen og baby.

  • en invitation til mere ro i de første 3-9 dage, da baby ikke skal rykkes for meget rundt, og mor derfor heller ikke skal flytte så meget på sig.

Lyder det interessant, men føles det for overvældende for dig, så hjælper jeg dig gerne med at forberede din Lotus fødsel. ♡

Vil du have hjælp til at bruge din moderkage?

Så vil jeg gerne tilbyde dig min hjælp. Som birthkeeper/doula tilbyder jeg også at forarbejde din moderkage for dig. Du kan se på hvilke måder jeg kan præparere din moderkage for dig under PlacentaCare moderkage forarbejdning.

⊕ Holistisk Følgeskab Nordsjælland ☯
♡ Gravidtet ❀ Fødsel ☼ Barsel ∞

Her får du blandt andet:
⋒ Individuel fødselsforberedelse med/uden Rebozo massage ⛥
🜁🜃 Ayurvedisk Bellybinding inkl. Womb Massage🜄🜂
☽ Moderkage forarbejdning med/uden Lotus fødsels ritual ☾
ᛒ Undervisning i babysprog, bæreteknikker, pottebrug fra nyfødt, stofblebrug, mm. ᛉ

På grund af Covid-19 og de skiftende restriktioner, tilbyder jeg lige nu alle mine ydelser også på virtuel basis. Det vil sige via opkald, e-mail, sms og video-chat. Vil du mødes ansigt til ansigt, forventer jeg at du har et gyldigt Coronapas (en negativ PCR test, max 3 døgn gammelt, eller at du har haft Corona tidligere fx).

Varer kan du købe ved at skrive til mig. Al betaling skal ske enten via bank overførsel, MobilePay eller Paypal.

Velkommen til smukke!

Ringslynge

Mit navn er Liljesofie og jeg er Birthkeeper. Min mission er at støtte dig i at få den graviditet, fødsel og barselstid du drømmer om, ved at lære dig om dine muligheder, holde dit space og være dér for dig.